Legújabb hírek

2017 szept. 10-én Szenes Iván Emlékkoncert a Szenes Iván teren, volt Rezső téren.

2015. december 22. – Ünnepekre Szenes slágereket!

2016. február 23. – Szenes Iván dalaival ünnepelhetjük március 15-ét

2016. március 24. - Szenes Andrea az állatvédelem mellett kampányol

2016. április 25. – Szenes Iván éppen ma lenne 92 éves

2016. április 27. - Immár a Szenes Iván tér ad otthont a Szenes Iván Emlékkoncertnek

2016. május 5. – Interjú Andreáról és édesapjáról

2016. május 25. - Szenes Andrea feltárja az örökzöld Szenes slágerek születésének kulisszatitkait

2016. július 11. – Idén is megrendezik a Szenes Iván emlékkoncertet

 

SZENES IVAN ÍRTA
KLIPP MUSOR KEDVENC SLÁGEREINKKEL ÉS LEGNAGYOBB SZTÁRJAINKKAL A MUZSIKA TV-ÉN, MINDEN HÉTFON: 14:00, PÉNTEKEN: 14:00, SZOMBATON: 13:00 ÉS 19:00, VASÁRNAP:13:00 ÉS 19:00-kor!!!


Szerda és szombat esténként a Prizma Tv-n.
Beszéld meg Andreával-Szenes SzínHáz

Reklám (Koós János) mp4 4.4 MB

Reklám (Oláh Ibolya) mp4 4.4 MB

Reklám (Dér Heni) mp4 4.4 MB

Reklám (Bodrogi Gyula) mp4 4.4 MB

(Dobos Attila) mp4 4.4 MB

Szenes Iván CD-je vezeti a lemezeladási listát

Nagy földi és égi öröm! Szenes Iván Hosszú az a nap címu búcsúlemeze elso a Mahasz 19. heti toplistáján! Nézzék meg kiket előztünk meg és örüljenek velünk!
http://mahasz.hu/?menu=slagerlistak&menu2=top_40_album_es_valogataslemez_lista

Hiába a népszerű zenekarok vagy szólóénekesek, egy igazi klasszikus, a néhai Szenes Iván vezeti a MAHASZ lemezeladási listáját a legnépszerűbb slágereit tartalmazó CD-jével. Lánya, Szenes Andrea szerint ezek a slágerek évek múltával sem kopnak ki az emberek emlékezetéből.

Bár novemberben jelent meg Szenes Iván Hosszú az a nap című CD-je, a rajongók hétről hétre egyre többet vásárolnak belőle. A 19. héten nem volt olyan CD, amely iránt nagyobb lett volna a kereslet, pedig azon a héten jelent meg a Megasztár második helyezettjének, Kökény Attilának, két héttel korábban pedig Mága Zoltán újévi koncertjének albuma. Szenes Iván olyan slágereket írt, mint a Tölcsért csinálok a kezemből, a Nem vagyok teljesen őrült, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Nemcsak a húszéveseké a világ, Vuk. Generációk nőttek fel a dalain, számos alkalommal feldolgozták őket, több énekes az ő szerzeményeinek (is) köszönheti sikereit.

- A slágerek között Iván is beszél, megosztja a hosszú élet bölcsességeit, és azt szeretné, hogy jobbá tegye a Földön maradottak életét - fogalmazott Szenes Andrea, a dalszerző lánya, aki ezt a nem szokványos lemezt összeállította.

Szenes Iván utolsó nyilvános szereplése éppen lánya zenés beszélgető műsorában volt, ráadásul nemcsak megjelent, hanem saját maga adta elő a dalait - a közönség legnagyobb örömére.

- A Beszéld meg Andreával, Szenes SzínHáz című műsorom is azt a szellemiséget képviseli, amely Ivánra is jellemző volt egész életében. A bánat , a magány és az egyhangúság ellen mindig számíthatunk rá és dalseregére - tette hozzá a Prizma TV-n jelentkező zenés beszélgetés műsorvezetője .

A talkshow következő adása szerdán jelentkezik a Prizma TV-n 21.25-kor.

Beszéld meg Andreával -Szenes SzínHáz
Zenés beszélgetés

Sztárok, úgy ahogy máskor nem, slágerek egymás közt. Nem csak a húszéveseké a világ, Úgy szeretném meghálálni, Kislány a zongoránál, Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Kicsi gyere velem rózsát szedni, Találkozás egy régi szerelemmel, Ha legközelebb látlak, Lazítani, csak néhány a több ezer dal közül , amely a SZenes SZínHáz falai között született. Szenes Andrea új musorában láthatjuk a még Szenes Iván által személyesen elindított felvételeket és azok folytatását. A pszichológus-musorvezeto sokak által kedvelt közönség elott zajló zenés beszélgetései azoknak is érdekesek, akik szerették Szenes Ivánt és slágereit.

Fovendégek:
Oláh Ibolya
Koós János
Dér Heni
Medveczky Ilona
Dobos Attila
Bodrogi Gyula

Focím dalszöveg, amely a sorozat alapja:
Igy kéne úgy kéne
Beszéld meg Andreaával
Hogy kéne, mint kéne?
Sokakhoz szól e dal.
Együtt mondjuk ki a dalba
Egymásra vagyunk utalva

Ne válaszd a magányt,
Hogy ha gondod van
Ha gondod van
Meghallgatsz és meghallgatlak
És akár egy érintésre
Reménycsillag tunik fel az ablakban.

Hogy kéne, mint kéne?
Lükteto világ
Beszéljük meg Andreával
Most hogyan tovább.

2008
2008. június 11.-én indult Andrea új portrésorozata, a Hátrányból a csúcsra! című videóarcképcsarnok. A műsor központi témája a felnőttképzés, a hátrányos helyzetekből való kilábalás. A sorozat a Magyar Televízión látható, heti rendszerességgel. Részletek.

Szenes Iván új műsorral jelentkezett! A Nem csak a 20 éveseké a világ, a Ha egy pianínó beszélni tudna..., és a Szenes Turné nagy sikerű tévésorozatai után az író megint kitalált valami újat.
Az Újrakezdés iskolája - Szenes Iván műsora cimű produkcióban társadalmunkat és minket egy, az egyik leginkább érintő kérdéssel, az újrakezdés lehetőségével és kényszerével foglalkozik. 2008.április 17.-én indult a sorozat, melynek egyes részeit heti rendszerességgel láthatták a tv nézők az MTV képernyőjén. A főcimdal néhény sora

"Az újrakezdés iskolája furcsa iskola,
Különböző korosztályok kerülnek oda,
Amíg fel tudsz tápászkodni ne terülj el soha,
Az újrakezdés iskolája hasznos iskola!"

- tükrözi a lényeget. A részleteket itt olvashatják! 

2006
2006. márciusától szintén az M2 Tudásakadémia c. műsorsávjában jelentkezett új műsorral Andrea, Magyarország Agyhatalom címmel. A sorozat önmagában egy nem hagyományos oktatási forma a szükséges ismeretek elsajátítására, sőt a kiváló szakemberek bevonásával mentálhigiénés és szakmai felkészítés az európai uniós csatlakozás hozta változásokhoz való alkalmazkodáshoz, egész életen át tartó tanulás készség lerakásának alapjaihoz, különös tekintettel a hátrányos helyzetű csoportokra.
Andrea vendégei voltak többek között Javier Solana, az Európai Unió főtitkára, Széles Gábor üzletember, Badacsonyi Tamás, az Európai Bizottság Kommunikációs Osztályának munkatársa, Pintér Zsolt fejvadász, Dr. Eiben Ágoston mesterséges intelligencia kutató, Zachár László az NFI igazgatója.

2005
2005. decemberétől Andrea új műsorral jelentkezett az MTV-n. Az Akiktől tanulni lehet… című 20 részes oktató-tanító tv sorozat az M2 Tudásakadémia című műsorsávjában került bemutatásra. Felgyorsult életvitelünk, a gyorsan változó munkaviszonyok és az egyre nagyobb munkahelyi elvárások szükségessé teszik az emberek minél gyorsabb alkalmazkodását, folyamatos önképzését. A sorozat célja az volt, hogy hazai közismert személyiségek egyéni életútjain keresztül hívja fel a figyelmet az egész életen át tartó tanulás jelentőségére, és arra, hogy a legnehezebb helyzetekből is van kiút. Elolvashatja az egyes részek tartalmát ha idekattint!

2004 szeptember
Új szezonja indul Andrea népszerû showjának. Az „Amirõl beszélnek” igazán forró témákkal folytatódott, többek között: Magyarország az ígéret földje, Élet a képernyõn kívül, Sztárom a párom, Lõni vagy nem lõni, Politikus feleségek, stb…
Elsõként vállalta a nyilvánosságot Anettka párja, Rezsõ, akirõl kiderült, hogy már 6 házasságon túl van. Olyan külföldön született mûvészek gyûltek össze, akik Magyarországon lettek sztárok, nekik Magyarország lett az Ígéretek Földje.
Andrea készítette el Kovács Kati népszerû kettõs jubileumi mûsorát is, ami azért is nagyon különleges, mert õk ketten pici gyerekkoruktól kezdve ismerik egymást.

2004 május
Andrea visszarobbant a képernyõre. „Amirõl beszélnek – nemcsak a férfiaké a világ” címû nappali talk-showjával az mtv legnézettebb nappali showja lett. Olyan mintha abba sem hagyta volna, ugyanúgy megmaradt a nézõk szívében, mint ahogy a nézõk megmaradtak Andrea szívében, hisz alelnöki munkája során minden interjújában elmondta, hogy mennyire hiányoznak neki.
Az elsõ adás május 15-én volt, melyben Andrea politikus nõket mutatott be egy kicsit másként. A témaorientált, közönség elõtti nõi talk-show minden héten izgalmas témákat és érdekes egyéniségeket mutat be. A magyar népbetegségtõl a ráktól kezdve a slágerkirályokig. Bíró Eszter, Balázs Klári, Mary Zsuzsi, Kovács Erzsi, és olyan közéleti egyéniségek mint Dávid Ibolya, Hodosán Róza, Pusztai Erzsébet, professzorok mind jelen voltak egy kicsit úgy, ahogy máskor nem.

2004 március
Mi van a képernyõ mögött? címmel Andrea könyvet ír alelnöksége 5 évérõl és az MTV-rõl. Igazi csemege. Egyedülálló, hogy két kormány, 5 tévéelnök alatt volt alelnök. Nem leleplezõ könyv készül, hanem személyes történeteket és kulisszatitkokat örökít meg. Igazi mediakuriózum.Várható megjelenés 2004 karácsony.

2004. február
Andrea pályázott az MTV Rt. Elnöki posztjára. Nem nyert, saját bevallása szerint még nem érkezett el az idõ, Magyarországon akkor lehet õ az MTV elnöke, amikor Hillary Clinton lesz majd az USA elnöke.

2003. február
2003. február 27.-én a Fõvárosi Munkaügyi Bíróság azonnali hatállyal jogerõsen visszahelyezte Andreát az MTV Mûsorokért Felelõs Alelnöki posztjára. Ha idekattint elolvashatja a jogerõs ítéletet. Andrea elfoglalta újra azóta lezárt szobáját, és az MTV alelnökeként dolgozik.

2003. január
Andrea édesapja Szenes Iván Nemcsak a húszéveseké a világ -Szenes Iván írta címmel nagy sikerrel televiziós sorozatot indított az MTV 1-es csatornáján. Az elsõ adás nézettsége legyõzte mind a két kereskedelmi csatornát, s azóta is az MTV legnézettebb mûsora..

2002 december Miután többszöri felszólítás után Csurka István MIÉP elnök nem hajtotta végre a bíróság határozatát arra, hogy elégtételt adjon Andreának igaztalan vádjaiért és kártéritést fizessen, ezért Andrea végrehajtást indított a politikus ellen. Ezt nem könnyû kivitelezni a valóságban, hisz Csurka nem sok tulajdont tart saját nevén.

2002 október Andrea létrehozza a Szenes Hanna Alapítványt, amely azt tûzte ki céljául, hogy segítségére legyen közéleti nõknek és kisebbségeknek Magyarországon , harrcoljon minden igazságtalanság ellen , közben életre keltve Szenes Hanna életét és hagyományát. Programokat, médiaeseményeket szerveznek.

2002 augusztus Andrea -mivel ingyen volt és nem kellett újrairnia- ismét beadja pályázatát a z MTV elnöki posztjára. A kuratórium ekkor sem tudott elnököt választani.

2002 augusztus Vitray Tamás portréfilmet készített Andreáról , egész életét ,eddig ismeretlen részleteket bemutatván, nem megfeletkezvén alelnöki munkájáról és távozásának érdekességeirõl. AZ interjú hanganyaga a klippek között megtalálható, vagy ha idekattint.

2002 június 11.-én A Fõvárosi Munkaügyi Bíróság elsõfokú ítéletében /ha idekattint olvashatja/ visszahelyezte az eredeti munkakörébe, az MTV alelnökének Dr Szenes Andreát. Miután 2001 februárjában Szabó László Zsolt jogtalanul és minõsíthetetlen módon Andreát felmentette, Andrea bírósághoz fordult igazáért , amely elsõfokon igazat adott neki. Andrea interjúiban elmondta, hogy elsõsorban azért küzd, hogy bebizonyosodjon igaza, és a jövõben ilyenek ne történjenek Magyarországon.

2002. február 26. Andrea jogerõsen másodfokon pert nyert Csurka István MIÉP elnök ellen, aki hamisan azzal vádolta Andreát, hogy MTV alelnökként a maffiával állt kapcsolatban. A bíróság 600.000 Ft. megfizetésére, Andreának jóvátétel adására , valamint 3 napilapban helyreigazítás megjelentetésére kötelezte a politikust.

2001. szeptember. 11. Andrea éppen Amerikában van tévétársaságok meghívottjaként, amikor Bin Laden lebombázta a World Trade Centre-t. Andrea a lakóépületének 40.-ik emelete feletti tetejérõl lefilmezi, ahogy belerepül a két repülõ és összeomlik a két épület . Maszkban fénykepeket készít és egy idõre akarata ellenére New Yorkban ragad.

2001. június Andrea pályázik egyetlen nõként a tévéelnöki posztra Friderikusz Sándorral együtt. Második helyen végez.

2001. február 19. Az egy héttel késõbb távozó tévéelnök lemondása elõtt felmenti Andreát tisztségébõl nem a jognak megfelelõ módon, ezért Andrea bírósághoz fordul jogorvoslatért.

1999.október Andrea alelnöki munkája miatt felfüggeszti a nagy sikerû Hívd Andreát ! sorozatát.

1999. május
Andrea elvállalta az MTV mûsorokért felelõs alelnöki és elnökhelyettesi posztját.