Minden csütörtökön 20:00-től Szenes Csütörtök a Duna World műsorán!

 
Szenes Iván: Hosszú az a nap, Iván személyes búcsúja. Az album letölthető az alábbi linken:
https://itunes.apple.com/hu/album/hosszu-az-a-nap/id614847383


A két legújabb szenes album letölthető itt:

Mészáros János Elek: Ki nem volt szomorú,Szenes Andor és Iván dalai:http://www.deezer.com/album/7311608
Csobot Adél:Ami szívemen a számon, Szenes Iván írta :http://www.deezer.com/album/7311602

 Csobot Adél CD

 

SZENES IVÁN- HOSSZÚ AZ A NAP című különleges szerzői albuma lett az év hazai szórakoztató albuma a Fonogram gálán

SZENES SIKER A FONOGRAM GÁLÁN

Az év legjobb hazai szórakoztató albumának járó szakmai díjat nyerte el Szenes Iván utolsó munkája, amit már lánya Szenes Andrea fejezett be.

A Hosszú az a nap - Iván személyes búcsúja című album igazi szerzői lemezkülönlegesség, Szenes Iván beszél a slágerei között, hosszú élete bölcsességeit hagyja ránk, hogy jobb legyen az életünk. Mintha megérezte volna egyébként váratlan halálát, személyesen búcsúzik az azóta platina lemez albumon.

Apám nagyon szerette a szakmai díjakat, és csak ezeket és a közönség elismerését értékelte, gyerekként emlékszem milyen boldog volt amikor sorra nyerte a fesztiválokat. Szenvedélyes lóversenyjátékosként mindent versenynek fogott fel az életben. Hiszem azt, hogy a Túlvilágról nagyon boldog és büszke, hogy nyertünk és élete utolsó alkotása elnyerte a szakma és a közönség szeretetét. Én különösen boldog vagyok, hogy megkezdett munkáját sikerült befejeznem, halála után önkívületben ültem egy hónapot Szűcs Norbert stúdiójában sokszor átrágva minden mondat hosszát és jelentőségét, hisz nem sokan hittek benne, hogy prózát rakok a dalok közé. Ez több mint egy album, igazi világkülönlegesség, hogy egy ország legjátszottabb szerzője, több mint 2000 dal alkotója saját maga elkészíti búcsúalbumát halála előtt és ő vezeti fel személyesen a slágereket. A magyar könnyű műfaj kultúrtörténelmi tananyaga a lemez amellett, hogy ahogy Szenes Ivántól megszokhattuk a bánat, a magány és az egyhangúság ellen mindíg számíthatunk rá, sztárjaira és dalseregére.

Nagyon meghatott és boldog vagyok – mondja a színpadon Szenes Andrea, aki Bodrogi Gyula és Dér Heni társaságában vette át az aranymikrofont – apám halála előtt büszke volt arra, hogy Magyarország legjátszottabb szerzőjeként cserél világot, és hogy utolsó munkája elnyerte a legrangosabb magyar zenei díjat, mutatja nekem, hogy a zene adhat örök életet. Utolsó slágerei a Klikkelj rám, vagy a Mintha sohase hagynád abba úgy kell élni is rajta vannak az albumon, éppúgy mint összes közismert slágeróriása, a Nem csak a húszéveseké a világtól és a Kicsit szomorkás a hangulatom mámától, a Kicsi gyere velem rózsát szednin, a Mindenkinek van egy álmán, a Mondd miért szeretsz te máson át a Szeretni bolodulásig vagy az Úgy szeretném meghálálni-ig. Mi mindíg csak csodálkozunk, hogy ezt is meg azt is Szenes Iván írta. Hat generáció nőtt már fel a dalain.

Dér Heni, aki beszédet mondott Szenes Iván temetésén úgy érzi, kicsit bele költözött Szenes Iván lelke azóta, és koncertjein énekli a Nem vagyok teljesen őrült-nek azt a változatát, amit külön neki írt a szerző. Sajnos most már a Mary Zsuzsi dalokat, a Mamát, amivel pályája indult a Vajdaságban is ő fogja előadni.

Bodrogi Gyula is Szenes Ivánként tőle szokatlan meghatottsággal állt Andrea oldalán. Szenes Iván díjat kapott, közben ő maga is díj lett és azon agyal már a Szenes Csapat, hogy a hagyománnyá lett szeptember 13-i Rezső téri koncerten ki kapja a közben díjjá lett Szenes Iván második elismerését Wolf Kati után. Sokszor kérdezték apámat, melyik a kedvenc dala. Élete vége felé elárulta, hogy a Hosszú az a nap, de csak azért mert azt a feleségéhez írta. Különlegessége még, hogy ennek a zenéjét is ő szerezte.

A díjat a tavalyi díjazott Mága Zoltán hegedűművész adta át. A közönség hatalmas tapssal emlékezett.


Óriásplakát (pdf)

koncert DVD borító (pdf)


Fényes Szabolcs 100 éves lenne.

Szenes Iván Fényes Szabolcs térdén lovagolt

Hihetetlen, hogy Fényes Szabolcs 100 éves lett volna idén áprilisban, és még hihetetlenebb, hogy Szenes Iván sem él már. Gyerekkoromból emlékszem, ahogy Szabolcs szinte naponta vendég volt a Rezső téren, imádott pingpongozni az udvaron álló kopott asztalon, és amikor fehér öltönyében mindig elegánsan megérkezett és sáros lábbal ráugrott az én szertelen dalmatám, az egyetlen volt a zeneszerzők közül, aki örömmel vette a sáros foltokat a zakóján és Dandy kutya fejét simogatva mondta neki, hogy ugorj még. Gyere.

Mindenkinek van egy álma, Nem csak a húsz éveseké a világ, Szeretni bolondulásig, Félteni kell, Kétszer kettő néha öt, Csak félig lenne meg, Hallo Sherie, Osztrigás Mici néhány sláger cím abból a több százból, amit apám és Fényes Szabolcs alkottak együtt. Fényes Szabolcs Iván igazi apai jó barátja volt a szó szoros értelmében, hisz Szabolcs először Szenes Iván édesapjához Szenes Andorhoz érkezett a legendás Rezső térre és az ő szerző társa volt, amikor Iván még lovagolt a térdén. A kis Iván 11 éves volt, amikor meghalt az édesapja, aki röpke 36 éve alatt olyan dalokat hagyott ránk, mint a Maga rég nem lesz a világon, vagy az Ott fogsz majd sírni és ráhagyta egy szem fiára Fényes Szabolcsot is mint szerző társat.

Apám sok szerző társát túlélte, szinte mindenkinek a temetésén ő mondta a beszédet. Fényesén is. Férfi létére végig zokogta a temetést, és egész életében Fényes halála volt számára talán a legnagyobb veszteség. Pótapja volt, sehova máshova nem is mentünk vendégségbe csak Szabolcsék budai villájába. Mindenki más mindig idejárt. Utoljára is apámmal voltam a híres Fényes villában, amikor élete utolsó interjúját készítettem Fényes Szabolcs feleségével a híres primadonna Csíkos Rózsival, aki Szabolcs halála után már nem akart élni, többször sikertelenül kiugrott a villa felsőbb emeletéről, mindig összetörte magát, de nem halt meg. Tüdőrákot kapott végül, amikor nála jártam már alig kapott levegőt, és nagyon köhögött, de tökéletes interjút adott nekem, aminek a címe is az lett, hogy Addig szeretnék élni csak. Magázódtak Szabolccsal ők ketten, mindig kérdeztem is gyerekként, hogy hogy van ez, furcsának tűnt, de megnyugtattak, ők azért nagyon intimek így is. Rózsi búcsúzott az élettől, amikor ott voltunk, nem akartam tudomásul venni, oda akarta nekem adni Fényes Szabolcsról összegyűjtött összes sajtó könyvet és kottákat, de nem hoztam el, mert akkor és azóta is dacoltam a még leírni is nehéz szóval, a halállal, és az utolsó pillanatig nem akartam elfogadni, eltereltem a témát és otthagytam. Rózsi két napra rá meghalt, és a ház kiürítésénél a munkások hívtak fel minket, hogy a kukába menne a sajtó könyv, nem mennénk-e el érte. Hozzám került és mivel nekik nem lett gyerekük sosem, elmondom hát én a történetüket.

Szabolcs halála után apám sem lett a régi. Tökéletes barátok voltak. Iván így volt a szerző társaival, életét az alkotás töltötte ki, és legfeljebb a lóversenyre járt, ahol Zsütivel, G Dénes Györggyel, Kutyával, Raksányi Gellérttel vagy éppen Csurka Istvánnal játszott. Nádas Gábor a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Engem nem lehet elfelejteni zeneszerzője, Gábor S Pál pszichiáter az Úgy szeretném meghálálni, Kicsi gyere velem rózsát szedni vagy a Találkozás egy régi szerelemmel zeneszerzője is sokat volt nálunk, de Szabolcs más volt mint a többiek. Amikor ott ült a zongoránál és Iván írta a szövegeket, visszaemlékezve úgy ítélem meg apám gyerek volt mellette és második apját vesztette el, majd aztán nem is lett több. Igazi férfi barátság volt köztük, amiből kevés van ilyen mély és hosszú.

Jól emlékszem a pillanatra, amikor szólt a telefon, hogy meghalt Szabolcs. Apám rögtön sírni kezdett, mint egy kisgyerek. Oly sokszor mondta el, hogy ha Szabolcs nem csinált volna semmi mast, mint lefekszik a kövön és ellazul, ma is élne. Apám amikor rosszul volt sokszor ezt csinálta. Szabolcs hihetetlen eleganciája, stílusa és világra szóló tehetsége olyan felénk áradó szeretettel társult, ami talán csak Latabár Kálmánról rémlik nekem, aki halála előtti pillanatában is minket hívott fel. Igaz ő nem apámat, hanem anyámat, akivel a népszerű Szenesemberben is partnerek voltak.

Fényes Szabolcsból díj lett, az első Fényes Szabolcs díjat Szenes Iván kapta, amit Bródy János adott át. Furcsa volt. Mára már lassan az is természetes, hogy azon gondolkozunk, hogy ki lesz a következő Szenes Iván díjas. E pár sorral emlékezni kívántam Szabolcsra, aki ha szabad ilyen furcsán fogalmaznom szinte Iván zeneszerző házastársa volt, hisz a legtöbbet a leghosszabb időn át vele alkotta. Én is őrzök még néhányat drága játékaiból, amit külföldi útjairól hozott nekem, és a nevetését, amilyen nyugalommal és természeteséggel vette, hogy mindig eldugtam a kalapját a hazamenetelei előtt, hogy maradjon még és jó nagyokat nevettem, hogy mindig keresnie kellett.

Boldog születésnapot Szabolcs!


A nagysikerű "Szenesnek áll a világ" újra a Szenes SzínHázban!

Videók:

Isten véled édes Piroskám, Aradszky László est a Szenes SzínHázban
Isten véled édes Piroskám, Aradszky László est a Szenes SzínHázban
Isten véled édes Piroskám, Aradszky László est a Szenes SzínHázban

Szenesnek áll a világ…Nagyváradi Erzsébet színésznő  és Vasicsek János  zenész valódi szerelmének igaz története Szenes Iván slágerein keresztül élő zenekari kísérettel  a falak között , ahol a dalok születtek.
A két előadás időpontja: 2012. április 11. szerda, délután 3 óra és
2012. április 29. vasárnap, este 6 óra

Helyszín: 1089 Budapest Rezső tér 4. Szenes SzínHáz."Isten véled édes Piroskám" Aradszky László Szenes estje

Az előadás időpontja: 2012. március 25. vasárnap este hat óra.
Helyszín: 1089 Budapest Rezső tér 4. Szenes SzínHáz

A JEGYEK KORLÁTOLT SZÁMBAN KAPHATÓAK!


Mindenkit szeretettel vár a Szenes SzínHáz!

BUDAPEST ÚJ SZÍNHÁZA A SZENES SZÍNHÁZ

“Szenesnek áll a világ..."

Megnyitotta kapuit a tisztelt nagyérdemű közönség előtt a Szenes SzínHáz 2012. március 18-án, vasárnap este 18.00 órakor a 1089 Budapest, Rezső tér 4-ben, teltházzal, óriási sikerrel. A jeles eseményen részt vett Józsefváros polgármestere dr. Kocsis Máté és a kerület országgyűlési képviselője, valamint Mága Zoltán, Gábor S. Pál, Poór Péter ... a közélet és a zenész szakma számos kiválósága.

A Színházat Szenes Iván hozta létre 85-ik születésnapja alkalmából azzal a céllal, hogy otthont adjon a nagy hagyományokkal rendelkező magyar könnyűműfajú művészetnek - kezdte bevezetőjében Szenes Iván leánya, Szenes Andrea (középen).

"SzínHáz a házban nagy H betűvel" szólt a nyitó dal, hiszen ezek között a falak között élt és alkotott Szenes Iván. Családias, pici színház, de abban a legnagyobb, nincs még egy ilyen színház a világon, amelynek falai között ennyi sikeres sláger, világhírű magyar nóta és színdarab született volna, mint itt. E ház falai között található az a pianínó, ahol Szenes Andorral és Szenes Ivánnal komponált Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Fényes Szabolcs, Bágya András, Nádas Gábor. Erre könyökölve tanulta a dalokat Bodrogi Gyula, Latabár Kálmán, Hofi Géza, a kis Kabos, éppúgy, mint Törőcsik Mari, Koós János vagy Kovács Kati.

A “Szenesnek áll a világ..." produkció szereplői:

Nagyváradi Erzsébet színésznő és Vasicsek János zenész valódi szerelmének igaz története bontakozik ki Szenes Iván slágerein keresztül - élő zenekari kísérettel - e falak között, ahol a dalok születtek a Szenes SzínHázban.

Szenes Iván író, dalszövegíró, dramaturg, zeneszerző, érdemes művész; minden idők legtermékenyebb szövegírója a magyar könnyűzenében. Csaknem kétezer dalszöveget írt, szinte az egész ország, különböző korosztályok ismerik a Nemcsak a húszéveseké a világ, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, a Kislány a zongoránál, a Találkozás egy régi szerelemmel, az Úgy szeretném meghálálni, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Mindenkinek van egy álma című örökzöldeket.

Ő volt a szövegírója és a zeneszerzője az egyik legtöbbre tartott magyar slágernek, a Kovács Erzsi által sikerre vitt Hosszú az a napnak. Ő írta a szövegét az Annál az első ügyetlen csóknál drágám kezdetű slágernek, amellyel első díjat nyertek 1966-ban a Magyar Rádió Tessék választani versenyén, és az előadó, Aradszky László ezzel a számmal lett az első aranylemezes.

Csak azt tartotta slágernek, amit az egész ország ismer. “Ezt talán százhúszról merném biztosan állítani. Igaz, az sem kevés..." - tette hozzá Szenes Iván. Dalszövegei közül nem volt kedvence: úgy vélte, ha kiemelne egyet, azzal megsértené a többit. “Mindegyikkel úgy vagyok, mint a szülő a saját édesgyermekével: a gyengébbek is az enyémek" - vallotta Szenes Iván.

Az alkotó sokoldalúságára jellemző, hogy verseivel, illetve az ő átdolgozásában több mint száz színdarabot, filmet, rádió- és tévéjátékot mutattak be.

Szenes Iván 1924. április 25-én született Budapesten, a nótaköltő és librettista Szenes Andor gyermekeként asszimilálódott, református vallásra áttért zsidó családban. Iván édesapja nyomdokán haladva jogot végzett, majd köztisztviselői és újságírói kezdet után a szórakoztatóiparban helyezkedett el. 1948 és 49 között a kommunista ideológiai periodika, A “Világosság" fedőnevű szennylap munkatársa. 1949-1950-ben a Fővárosi Népszórakoztatási Intézet, 1951-1956 között a Vidám Színpad alapító dramaturgja, 1956-tól 1961-ig az Országos Cirkusz Vállalat varieté osztályának és szabadtéri színpadainak művészeti vezetője volt. 1961 és 1979 között a győri Kisfaludy Színház és a József Attila Színház, 1979 és 1994 között a Vidám Színpad dramaturgjaként, kabarék szerkesztőjeként, rendezőjeként dolgozott. 1954-ben házasodott meg, ekkor vette feleségül Kornay Mariann színésznőt. Házasságukból született Szenes Andrea. Elismerései, díjai közül kiemelkedik az 1986-ban kapott eMeRTon-díj, az 1988-as érdemes művész cím, az 1995-ös Fényes Szabolcs-díj és Huszka Jenő-életműdíj.

Szenes Iván leánya Szenes Andrea megnyította a Szenes SzínHázat: http://www.youtube.com/watch?v=VbVKqU2577A
 
Szenes SzínHáz: http://www.youtube.com/watch?v=fdZoYaG9laU

 

 


Szerda és szombat esténként a Prizma Tv-n.
Beszéld meg Andreával-Szenes SzínHáz


Szenes Színház

Beszéld meg Andreával
-Szenes Színház

 Beszéld meg Andreával -Szenes SzínHáz
Zenés beszélgetés

Sztárok, úgy ahogy máskor nem, slágerek egymás közt. Nem csak a húszéveseké a világ, Úgy szeretném meghálálni, Kislány a zongoránál, Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Kicsi gyere velem rózsát szedni, Találkozás egy régi szerelemmel, Ha legközelebb látlak, Lazítani, csak néhány a több ezer dal közül , amely a SZenes SZínHáz falai között született. Szenes Andrea új műsorában láthatjuk a még Szenes Iván által személyesen elindított felvételeket és azok folytatását. A pszichológus-műsorvezető sokak által kedvelt közönség előtt zajló zenés beszélgetései azoknak is érdekesek, akik szerették Szenes Ivánt és slágereit.

Fővendégek:
Oláh Ibolya
Koós János
Dér Heni
Medveczky Ilona
Dobos Attila
Bodrogi Gyula

Főcím dalszöveg, amely a sorozat alapja:
Igy kéne úgy kéne
Beszéld meg Andreaával
Hogy kéne, mint kéne?
Sokakhoz szól e dal.
Együtt mondjuk ki a dalba
Egymásra vagyunk utalva

Ne válaszd a magányt,
Hogy ha gondod van
Ha gondod van
Meghallgatsz és meghallgatlak
És akár egy érintésre
Reménycsillag tűnik fel az ablakban.

Hogy kéne, mint kéne?
Lüktető világ
Beszéljük meg Andreával
Most hogyan tovább.


Nem csak a húszéveseké a világ díszdoboz 2. DVD reklám
Szenes Iván Nem csak a 20 éveseké a világ dvd reklám
Szenes Iván Hosszú az a nap emlék cd reklám Kovács Kati
Szenes Iván Hosszú az a nap emlék cd reklám Oláh Ibolya
Nem csak a húsz éveseké a világ 2
2. DVD rendelés
Oly sokat kérték a folytatást, Szenes IVán slágersorozatának többi részét. AZ új tavaszi zöld díszdoboz a 7-12 különleges epizódok mellett sok extrát tartalmaz. MINDENKI ÖRÜL NEKI, aki kapja és aki adja. Bevezető akcíó, ha két díszdobozt, vagy egy díszdobozt és egy cd-t rendel együtt a szállítás díjtalan .

7. DVD

VADÁSZKUTYA DAL FELKONFERÁLÁSA- Szenes Iván
GYUFA SZTORI- Hofi Géza
KIÖREGEDETT VADÁSZKUTYA- Hofi Géza
PIÁL A FÖLD 1. RÉSZLET - Hofi Géza
ÍRÓGÉP- ELSŐ TALÁLKOZÁSUK TÖRTÉNETE- Szenes Iván
PIÁL A FÖLD 2. RÉSZLET - Hofi Géza
HOFINÉ RIPORT- Hofi Gézáné, Szenes Iván
HOFÉLIA- S MODELL - Hofi Géza
TÓNI- Hofi Géza, Solymos Antal
NE SÍRJ KISLÁNY- Hofi Géza
SÖPRIK AZ UTCÁT- Hofi Géza, Horváth Charlie
IVÁN SZERZŐI EST- Szenes Iván, Hofi Géza
PRÓBÁLJ MEG LAZÍTANI- Hofi Géza
PIÁL A FÖLD VÍGASZDÍJ- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
MACSKADUETT- Hofi Géza, Koós János
EXTRÁK: Kornay Mariann Szenes Ivánné Művészeti Díjátadó Gála: Ulmann Mónika

 

8. DVD

TANULMÁNY A NŐKRŐL FILMJELENET- Latinovits Zoltán, Venczel Vera, Bodrogi Gyula
LATINOVITS- RUTTKAI SZTORI- Szenes Iván
SZERETNI BOLONDULÁSIG- Ruttkay Éva, Hegyi Barbara, Hirtling István, Kaszás Attila, Bubik István, Kovács Adél
SZERETNI BOLONDULÁSIG- A DAL UTÓÉLETE- Szenes Iván
MA ESTE MINDENKI A VENDÉGEM- Kabos László
MAGA RÉG NEM LESZ A VILÁGON- Kabos László, Urbán Erika, Détár Enikő, Farkas Bálint, Lorán Lenke
MEDDIG ÉLNEK AZ ÖRÖKZÖLDEK- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
OTT FOGSZ MAJD SÍRNI- Törőcsik Mari
A ZÖLD VADÁSZNÁL- Kovács Kati, Haumann Péter
HOSSZÚ AZ A NAP SZTORI- Szenes Iván
HOSSZÚ AZ A NAP- Szenes Iván, Kovács Erzsi, Csepregi Éva
KÖLTŐ- SZÖVEGÍRÓ SZTORI Bodrogi Gyula, Szenes Iván
HELTAI SZTORI- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
AKKOR IS LESZ NYÁR- Szécsi Pál
MA KEDVEM VOLNA (A KAKTUSZ VIRÁGA DARABBÓL)- Voith Ági
BODROGI GYULA, VOITH ÁGI RIPORT- Szenes Iván
JAMAICAI TROMBITÁS- Voith Ági, Sárosi Kati, Zsoldos Imre, Hernádi Judit, Kulka János, Almási Éva, Bánsági Ildikó, Szulák Andrea
A KAKTUSZ VIRÁGA SZTORI- Szenes Iván, Bodrogi Gyula,Voith Ági
TALÁLTAM ÉN EGY VIRÁGOT- Bodrogi Gyula, Voith Ági
CSAK AZ ELSŐ KÉTEZER ÉV FELKONFERÁLÁS- Szenes Iván, Bodrogi Gyula
CSAK AZ ELSŐ KÉTEZER ÉV A NEHÉZ- Haumann Péter
EXTRÁK: Az újrakezdés iskolája_Szenes Iván és Csányi Vilmos professzor

 

9. DVD

NEM CSAK A HÚSZÉVESEKÉ A VILÁG- Latabár Kálmán
FÉLTENI KELL – FUSS, HOGY UTOLÉRJENEK FILMRÉSZLET- Zalatnay Sarolta
FÉNYES SZABOLCS SZTORI- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
FÉLTENI KELL- Zalatnay Sarolta
ELSÖPRI A SZÉL A FALEVELET (SLÁGER TV)- Lui
A SLÁGERNEK ŐSZINTÉNEK KELL LENNIE?- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
AMI A SZÍVEMEN, A SZÁMON- Haumann Péter, Darvas Iván, Psota Irén
SZERETNI BOLONDULÁSIG- Bessenyei Ferenc, Cserháti Zsuzsa
BESSENYEI FERENC ÉLETÉNEK UTOLSÓ INTERJÚJA SZENES IVÁNNAL 
EGY TISZTES ŐSZES HALÁNTÉK- Bessenyei Ferenc
BESSENYEI FERENC HÁROMSZOROSAN KÖTŐDIK A SZENES CSALÁDHOZ
NEM LEHET AZT PARANCSOLNI- Bessenyei Ferenc
SZENES ANDREA RIPORTJA BESSENYEI FERENCCEL- SZENES ANDREA SHOW
HAIM- SZENES ANDREA SHOW- Topol, Bessenyei Ferenc, Helyei László
TOPOL, A HEGEDŰS A HÁZTETŐN SZTÁRJA, A VÁROSLIGETBŐL GRATULÁL SZENES IVÁNNAK
3 DAL A MARY POPPINS MUSICALBŐL:
MOSOLYOGNI KELL- Kállay Bori 
KÉMÉNYSEPRŐK DALA- Kállay Bori 
VARÁZSSZÓ: EPILEPILÓGUS- Kállay Bori 
30 ÉVES HÁBORÚ- M7-es együttes
FÉLIG SEM SZERELEM- M7-es együttes
MINDENKI VISSZAKAPJA EGYSZER- M7-es együttes
VALAKI ÁTTÁNCOLT AZ ÉLETEMEN- M7-es együttes
KOVÁCS KATI ÉS SZENES IVÁN BESZÉLGETÉSE IRORSZÁGI GYŐZELMÜKRŐL
NÁLAD LENNI ÚJRA JÓ LENNE- Kovács Kati
EXTRÁK: Kornay Mariann Szenes Ivánné Művészeti Díjátadó – Szilveszteri buli Szenes Ivánnal és Balázsovits Edittel

 

10. DVD

VOLÁRE- Csengeri Adrienne, Kökényessi Ági Harsányi Gábor, Bede-Fazekas Annamária, Hellner Tamás, Csengery Ottília, Gergely Róbert
AKI MELLETTED ÉL- Korda György
LETKISZ FELKONFERÁLÁS- Szenes Iván, Bodrogi Gyula
LETKISZ- Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula
EGY DAL A CHARLIE NÉNJE SZÍNDARABBÓL:
BEVERLEY- Straub Dezső, Kalocsai Miklós
BODROGI GYULA PÉLDAKÉPÉRŐL, SINKOVITS IMRÉRŐL- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
2 DAL A CHARLIE NÉNJE SZÍNDARABBÓL:
AZ EZREDES DALA- Sinkovits Imre
ELJÖNNEK- Straub Dezső, Kalocsai Miklós
ORCHIDEÁK, LILA ORCHIDEÁK- Sinkovits Imre, Almási Éva
EGY SLÁGER NEM ZENÉVEL KEZDŐDIK… GUMIDOMINÓ- Koós János, Szenes Iván
NEM VAGYOK TELJESEN ŐRÜLT- Koós János
HÍVLAK- Kovács Kati
ÚGY, MINT Ő- Szulák Andrea, Forgács Péter
BEHÁR SZTORI     
AZT MONDJÁK RÓLAD- Szenes Iván, Kabos László, Détár Enikő, Gergely Róbert, Csonka András, Ulmann Mónika, Hegyi Barbara, Auksz Éva, Csutka István
LEHET, HOGY TÚLSÁGOSAN SZERETTELEK- Mary Zsuzsi
SZENES IVÁN TÖRTÉNETE FELEKI KAMILLRÓL- Szenes Iván
EGY DAL A LUXEMBURG GRÓFJÁBÓL:
SZÍVEM SZERET, BOLONDSÁG EZ, NEM ÁLOM- Feleki Kamill
TALÁLD KI GYORSAN A GONDOLATOM- Korda György, Balázs Klári
EXTRÁK: Szenes Iván interjúja Solanaval, Brüsszelben

 

11. DVD

SZENES IVÁN ÉS BODROGI GYULA BEVEZETŐJE
ÉN, AKI NÁLA JÁRTAM- Koós János
MINDEN ASSZONY ÉLETÉBEN VAN EGY PILLANAT- Törőcsik Mari, Haumann Péter
AKI MELLETTED ÉL, ANNAK KÖNNYŰ A HŰSÉG- Törőcsik Mari, Haumann Péter
MAGA RÉG NEM LESZ A VILÁGON- Törőcsik Mari, Haumann Péter
BÍRÓ ESZTER RIPORT- Bodrogi Gyula, Bíró Eszter, Szenes Iván
MONDD, MIÉRT SZERETSZ TE MÁST- Bíró Eszter (Rezső tér udvari felvétel)
MONDD, MIÉRT SZERETSZ TE MÁST SZTORI- Szenes Iván
MONDD, MIÉRT SZERETSZ TE MÁST- Vince Lilla, Bárdos László, Pa Dö Dö
BESZÉLGETÉS A MAGYAR KÖNNYŰZENÉRŐL- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
KICSIT SZOMORKÁS A HANGULATOM- Vámosi János
AJ AJ AJ- Záray Márta, Vámosi János
HÁROM ARANYÁSÓ- Vámosi János
MINDENKIT ELFELEDNEK EGYSZER- Záray Márta
MTV DÍJÁTADÓ- Dr. Szenes Andrea, Kovács Kati, Záray Márta
MELLETTED NINCSENEK HÉTKÖZNAPOK- Vámosi János
JÖJJÖN KI ÓBUDÁRA- Bánsági Ildiko, Ullmann Mónika, Gergely Róbert, Kaszás Attila , Auksz Éva, Mihályi Győző, Tallós Rita, Csutka István
BALATON FELKONFERÁLÁS- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
DE KÁR, HOGY NINCS A KÉKES A BALATONON- Sokan
ENGEM NEM LEHET ELFELEJTENI- Voith Ági, Darvas Iván, Bodrogi Gyula
TÖLCSÉRT CSINÁLOK A KEZEMBŐL VERS- Gálvölgyi János
KIT PARODIZÁLT GÁLVÖLGYI?- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
HOMOKVÁR- Apostol
TÖLCSÉRT CSINÁLOK A KEZEMBŐL VERS EREDETE-MÚZSA- Szenes Iván
TÖLCSÉRT CSINÁLOK A KEZEMBŐL- Zalatnay Sarolta
BODROGI ELKÖSZÖNÉSE
EXTRÁK: 50 éves a József Attila Színháj – jelenetek az emlékestből

 

12. DVD

AZ ÉN IDŐM LASSAN LEJÁR- Kovács Kati
EZ AZ UTOLSÓ TÁNC- Delhusa Djon
MARY ZSUZSI RIPORT- Mary Zsuzsi, Szenes Iván
MAMA DÍJÁTADÓ- Szenes Iván, Dobos Attila
MAMA- Mary Zsuzsi
KUDARC SZTORI- PLÉH LEMEZ- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
NINCS SZERENCSÉM- Apostol
RÉZMOZSARAT VEGYENEK- Unicum
KORNAY MARIANN RIPORT IVÁNRÓL- Kornay Mariann, Bodrogi Gyula
A HOSSZÚ ÉLET TITKA- Bodrogi Gyula, Voith Ági, Kovács Kati, Haumann Péter
ÚJSÁGÍRÓ SZTORI- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
NYÁRI ZÁPOR- Mary Zsuzsi, Dobos Attila
KALMÁR TIBOR RIPORT KÖZÖS MUNKÁKRÓL- Kalmár Tibor, Szenes Iván
KATONA BÁCSI- Harsányi Gábor, Bánsági Ildikó
KISZTIHAND- Tahi Tóth László, Bozsó József, Paudits Béla, Harsányi Gábor
UTOLSÓ MOHIKÁN SZTORI- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
ILYENNEK KÉPZELTELEK- Soós Tibor
NÜANSZOK SZTORI- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
LÁZÍTANI- Hofi Géza
VEL, VEL, VEL- Hofi Géza
ENGEM NEM LEHET ELFELEJTENI- Lui
ELKÖSZÖNÉS-NYÁRI SZÜNET- Bodrogi Gyula
NEM CSAK A HÚSZÉVESEKÉ A VILÁG- Aradszky László
OPERETTSZÍNHÁZ- IVÁN ELKÖSZÖNÉSE- Szenes Iván
EXTRÁK: Kornay Mariann Művészeti Díjátadó a Szenes SzínHázban-Oláh Ibolyával, Dér Henivel, Popper Péterrel és Szenes Ivánnal

 

Nem csak a húsz éveseké a világ
DVD rendelés

NEM CSAK A HÚSZ ÉVESEKÉ A VILÁG - SZENES IVÁN ÍRTA

Megjelent ELŐSZÖR díszdobozban 6 DVD ÖRÖKLEMEZ, a legnagyobb slágerek az igazi sztárokkal úgy, ahogy máskor nem! Gyönyörű karácsonyi ajándék magunknak és másoknak.

Szenes Iván személyesen végigkalauzol hatalmas életművén jó barátjával, művésztársával Bodrogi Gyulával. Sztárparádé Latabártól Hofiig, Karádytól Amanda Learig. Megtudhatjuk, hogyan született a Kicsit szomorkás a hangulatom... és a Kislány a zongoránál. Slágerfilmek és filmslágerek Jávor Pállal, Ruttkai Évával, Latinovits Zoltánnal,Aradszky László, Korda György, Kovács Kati, Koós János, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Voith Ági és Darvas Iván jóvoltából lehull a lepel a fesztiválgyőzelmek és színpadi sikerek kulisszatitkairól. Kabos László, Kellér Dezső, Honthy Hanna a kabarétól az operettig szélesíti a repertoárt. Megelevenedik az aranylemezek története az Apostol együttestől Zámbó Jimmyig.
SLÁGEREK EGYMÁS KÖZÖTT. A Magyar Televízióban minden idők legnépszerűbb műsora.

1. DVD

KICSIT SZOMORKÁS A HANGULATOM- Bodrogi Gyula
HOSSZÚ AZ A NAP- Szulák Andrea
JAMAICAI TROMBITÁS- Voith Ági, Bodrogi Gyula
MONDD, MIÉRT SZERETSZ TE MÁST- Gergely Róbert
ADD MÁR, URAM AZ ESŐT- Kovács Kati
TALÁLKOZÁS EGY RÉGI SZERELEMMEL- Kovács Kati
NÁLAD LENNI ÚJRA- Kovács Kati
NEM VAGYOK TELJESEN ŐRÜLT- Koós János
ÉN, AKI NÁLA JÁRTAM- Koós János
KISLÁNY A ZONGORÁNÁL- Koós János
ISTEN VÉLED ÉDES PIROSKÁM- Toldy Mária tanítványai
PRÓBÁLJ MEG LAZÍTANI- Toldy Mária tanítványai
TÖLCSÉRT CSINÁLOK A KEZEMBŐL- Toldy Mária tanítványai
NEM CSAK A HÚSZÉVESEKÉ A VILÁG- Aradszky László
OTT FOGSZ MAJD SÍRNI- Vámosi János, Szenes Iván
APÁM-CSALÁDI KÉP SZTORI- Szenes Iván
HONTHY HANNA SZTORI- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
MA ÖNRŐL ÁLMODTAM- Simándy József (Ördöglovas c operettből)   
HOL LESZ AKKOR MÁR- Honthy Hanna, Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta
5 PENGŐS SZTORI- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
MINDENKIT ELFELEDNEK EGYSZER- Záray Márta
VUK- Wolf Kati
KABOS- KAZAL DUETT- Kabos Gyula, Kazal László
EXTRÁK: Szenes Iván tele volt tervekkel – Az Index videója Szenes Iván dolgozószobájából Koós Jánossal, Mary Zsuzsival és Szenes Andreával

2. DVD

BOLOND IS LENNÉK- Hofi Géza
NINOCSKA- Hernádi Judit, Csákányi László, Buss Gyula
IBÉRIA ÉS SZIBÉRIA- Csákányi László, Buss Gyula 
KOLDUSOPERETT- Bodrogi Gyula, Kerényi Imre, Bálint András, Balázsovits Lajos, Huszti Péter
A RÉGI HÁZ KÖRÜL- Kovács Kati
KOVÁCS KATI AZ ANYASZERETETÉVERŐL - Kovács Kati, Szenes Iván
SZENES ANDORNÉ (Iván anyukája) KÖSZÖNTŐJE
ÚGY SZERETNÉM MEGHÁLÁLNI- Kovács Kati
EGY DUNA-PARTI CSÓNAKHÁZBAN- Gábor Miklós, Petress Zsuzsa, Latabár Kálmán, Turay Ida (Az Állami áruház c. filmből), Ullmann Mónika, Auksz Éva, Mihályi Győző, Csutka István
TÚL SZÉP, AMIT TE MONDSZ- Zenthe Ferenc, Ferrari Violetta (A 2X2 néha 5 c. filmből), Máté Péter
2x2 NÉHA 5- Zenthe Ferenc, Ferrari Violetta (A 2X2 néha 5 c. filmből)
HALÁLOS MÉREG- Karády Katalin, Gergely Róbert, Hegyi Barbara
FÉNYES SZABOLCS- DÍJ ÁTADÁSA
HALLO SHERRY- Voith Ági, Bodrogi Gyula
GYURGYEVÓ- Voith Ági, Bodrogi Gyula
PÁRIZSI TÖRTÉNET- Szenes Ivánné Kornay Mariann
GONDOLJ APÁDRA- Hofi Géza
EXTRÁK: Búcsúdal a Szenes Turné Szenes Iván, Bella Levente és sokan mások

3. DVD

MINDEN ASSZONY ÉLETÉBEN- Hofi Géza
TALÁLKOZÁS EGY RÉGI SZERELEMMEL- Kovács Kati
MONEY, MONEY, MONEY- Gergely Róbert, Auksz Éva, Hegyi Barbara, Kaszás Attila
NAPÓLEON SZTORI- Bodrogi Gyula, Szenes Iván
NAPÓLEON- Bodrogi Gyula
DÉRY JÁNOS RIPORTJA SZENES IVÁNNAL- a Táncdalfesztivál győzelmekről
KOÓS JÁNOS A SZENES ISTÁLLÓ LEGJOBB LOVA
KISLÁNY A ZONGORÁNÁL- Koós János
LISZT FERENC- SZTORI ÉS DAL- Lovas Róbert, Szenes Andrea, Szenes Iván
ARANYÁSÓ- Koltai Róbert, Szacsvay László, Széles Tamás
DÁVID ÉS GÓLIÁT- Cserháti Zsuzsa
A LEGTÖBB EMBER OTT HIBÁZZA EL- Csákányi László
MACSKADUETT- Hofi Géza, Koós János
EXTRÁK: Fotó-show

4. DVD

NEHÉZ A BOLDOGSÁGTÓL BÚCSÚT VENNI- Apostol
HOGYAN SZÜLETETT A DAL?- Szenes Iván
MINDENKINEK VAN EGY ÁLMA- Harangozó Teri
ANNÁL AZ ELSŐ, ÜGYETLEN CSÓKNÁL- Aradszky László
TÖRŐCSIK MARI RIPORT
ORCHIDEÁK, LILA ORCHIDEÁK- Bodrogi Gyula, Törőcsik Mari
EGY TISZTES ŐSZES HALÁNTÉK- Jávor Pál, Mensáros László, Bessenyei Ferenc
HÍVD ANDREÁT KLIP
APA ÉS LÁNYA- Szenes Iván és Andrea
KICSIT SZOMORKÁS A HANGULATOM- Détár Enikő, Ullmann Mónika, Darvas Iván, Voith Ági, Bodrogi Gyula, Kulka János, Hirtling István
SZERVUSZ, BUDAPEST- Szenes Andrea, Amanda Lear, Szenes Iván (Szenes Andrea show)
FODOR IMRE, A LEGENDÁS SZÍNIGAZGATÓ
GYERE, SZERESS- Kovács Kati
PRÓBÁLJ MEG LAZÍTANI- Hofi Géza
EXTRÁK: Kották

5. DVD

PIROS PEZSGŐ, RÓZSASZÍN MÁMOR- Mary Zsuzsi, Dobos Attila
HOSSZÚ, FORRÓ NYÁR- Zalatnay Sarolta
BARBARA- Bodrogi Gyula
A LOVIRÓL- Raksányi Gellért és Szenes Iván
ÜGETŐ- LÓVERSENY- Agárdy Gábor, Kornay Mariann, Faragó Vera, Kósa András
MINDIG VOLTAK GYŐZTESEK- Zana József
KOMOLY KÖLTŐ AKARTAM LENNI SZTORI- Szenes Iván
MÁSOK VITTEK ROSSZ UTAKRA ENGEM- Szenes Iván, Darvas Iván, Márkus László
A SZABIN NŐK ELRABLÁSA: Bilicsi Tivadar, Csűrös Karola, Egri Kati, Lorán Lenke,
Márkus László, Ronyecz Mária, Sunyovszky Szilvia, Sztankay István
SZERELEMDAL
SZÍNÉSZ INDULÓ
RÓZA, MAGÁBAN TÚLTENG A PRÓZA
ÉN ÉDES KATINKÁM- Kovács Kati, Haumann Péter
CSAK FÉLIG LENNE MEG- Záray Márta, Hegyi Barbara, Auksz Éva, Kaszás Attila, Gergely Róbert
2X2 NÉHA 5- Hegyi Barbara, Auksz Éva, Kaszás Attila, Gergely Róbert
NÉMETH ZOLTÁN RIPORT
OKOSABBAN KÉNE ÉLNI (koncert)- Apostol, Kovács Kati, Haumann Péter
EXTRÁK: Újrakezdés iskolája Mary Zsuzsival

6. DVD

KICSI, GYERE VELEM RÓZSÁT SZEDNI- Cserháti Zsuzsa
KORDA GYÖRGY- TÁNCDALFESZTIVÁL DÍJÁTADÓ- MÁLTA
BOCSÁNAT, HOGYHA KÉRDEM- Korda György
MEGMONDTÁK ELŐRE- Zalatnay Sarolta
ANNÁL AZ ELSŐ, ÜGYETLEN CSÓKNÁL DÍJÁTADÓ- Aradszky László, Dobos Attila, Szenes Iván
ARADSZKY LÁSZLÓ- az első magyar aranylemez
ISTEN VÉLED, ÉDES PIROSKÁM- Aradszky László
HA LEGKÖZELEBB LÁTLAK- Kovács Kati
LATABÁR ÉS HOFI, A  KÉT ÓRIÁS
A SZENESEMBER- Szenes Ivánné Kornay Mariann, Latabár Kálmán
ÁPRILISI TRÉFA- Záray Márta, Sárosi Katalin, Hernádi Judit, Hegyi Barbara
FÜTYÜLÖK ÉN A TWISTRE- Kósa András, Kazal László, Erdődy Kálmán, Misoga László,
Gergely Róbert, Csonka András, Csutka István, Mihályi Győző
A FÉRJEK EGYENJOGÚSÁGÁT- Koós János
EXTRÁK: Szenes Iván temetése

Hosszú az a nap

Világkülönlegesség, igazi magyar kincs!

Ilyen cd nem volt és nem is lesz. Szenes Iván a múlt és jelen század legjátszottabb szerzője mintha megérezte volna egyébként váratlan halálát. Személyesen búcsúzik, legnagyobb slágereit maga vezeti fel, tanúi vagyunk annak is , amire mindig is kíváncsiak voltunk, hogyan születik a sláger, bejutunk a kulisszák mögé. Alkalmat ad arra, hogy mi is elbúcsúzzunk tőle. Jobban mondva, velünk maradjon...

SZENES IVÁN - HOSSZÚ AZ A NAP

22 sláger – több mint fele eddig kiadatlan felvétel - új és régi sztárok együtt!

Ez a cd egy alkalomra készült, ezek a dalok így csak itt lesznek hallhatók! Ez a cd Önöknél tud sikert aratni, UTOLSÓ ÜZENET, amit megkaphatunk.

A lemez számlistájának a fele korábban kiadatlan felvételekből, igazi zenei ínyencségekből áll! A kivételes album részben a nagy sztár legendákat sorakoztatja fel, mint Hofi Géza, Bodrogi Gyula, Cserháti Zsuzsa, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Aradszky László, Csákányi László, Koós János és az Apostol, s velük együtt az új fiatal sztár Szenes csapat tagok, mint Oláh Ibolya (4 új felvétellel), Gallusz Niki, Bella Levente és Dér Heni is szerepelnek.


Szenes Iván író elhagyta a földi világot. Temetése szeptember 17-én pénteken 11 órakor volt a Rákoskeresztúri zsidó temetőben, a Kozma utca 6.-ban. A bánat, a magány és az egyhangúság ellen mindig számíthatunk rá és dalseregére. Számára a legfontosabb a közönség volt.

videó


Gyászbeszédek:
Bodrogi Gyula: videó
Dér Heni: videó
Mary Zsuzsi: videó
Lovas Róbert: videó
Koós János: videó
Németh Zoltán: videó


TV2:
videó


További videók:
Bodrogi Gyula

Oláh Ibolya

Dér Heni

Dobos Attila

Medveczky Ilona

Koós János