POLITIKUS-talkshow

Magyarországon kétféle politikus van, aki már beszélgetett Szenes Andreával és aki csak fog ...

A sorozat önálló szlogenné alakult hirdetése jól kifejezi a lényeget, hogy a műsor szinte közélet formáló tényezővé alakult. Indult heti talkshow-ként 1995. április 9-én a Magyar Televízió egyes csatornáján. A műsor fontos küldetést töltött be, emberközelbe hozta a politikusokat. Az első ilyen típusú műsor volt. A beszélgetések a 90-es évek, a rendszerváltás Magyarországának kordokumentumai.

"Egy kicsit úgy ahogy máskor nem,
egy kicsit közelebbről."


A jól ismert közéleti arcokat sikerült új oldalukról bemutatni, a zárkózott egyéniségek is megnyíltak. Kiderült, hogy magánemberként sok egymással ellentétben álló politikus hasonlóan gondolkozik az élet dolgairól. Meglepően hasonló viszony fűzi pl. Istenhez a Fideszes Pokorny Zoltánt, mint az SZDSZ-es, volt miniszterelnökhelyettes Kuncze Gábort. Temetésre emlékezve ugyanúgy könnybelábadó Pető Iván, Szabó Iván , Szekeres Imre, mint Deutch Tamás, Torgyán József vagy Isépy Tamás szeme. Lezsák Sándor előzetes elhatározása ellenére szaval, Demszky Gábor eredetileg nem akart arról beszélni, hogy hogyan verték őt meg a rendőrök annak idején, mégis felfedi, Martonyi János volt külügyminisztert hallgatván is bizony könnybe lábad a szemünk.

Kommunikátornak vallom magam -mondja Andrea- hiszek a párbeszédben, még a különböző nézeteket valló emberek között is. Nem vagyok támadó típus sem riporterként, sem magánemberként. Nem csinálok mást, mint biztosítom mindenkinek, hogy minél inkább önmaga lehessen nálam. A néző majd eldönti, hogy kivel tud azonosulni. Annak a világnak vagyok a híve, ahol mindenkinek természetes joga, hogy különböző, de ugyanakkor egyenrangú lehessen.

A sorozat eddigi vendégek voltak a hazai és külföldi politikai paletta nagyjai, többek között Jimmy Carter, Shamir, Baja Ferenc, Boross Péter, Cseh Mária, Csintalan Sándor, Demszky Gábor, Deutsch Tamás, Fodor Gábor, Gémesi György, Gógl Árpád, Herényi Károly, Horn Gábor, Hodosán Róza, Isépy Tamás, Kávássy Sándor, Kiss Péter, Kökény Mihály, Kuncze Gábor, Lamperth Mónika, Lányi Zsolt, Lezsák Sándor, Magyar Bálint, Martonyi János , Nagy Sándor, Palotás János, Petõ Iván, Pokorny Zoltán, Pusztai Erzsébet, Sándor László, Suchmann Tamás, Szabad György, Szabó Iván, Szent-Iványi István, Szekeres Imre, Szekeres Pál, Pozsgay Imre, Adrian Severin, Tabajdi Csaba, Tamás Gáspár Miklós, Toller László, Torgyán József és Zwack Péter.

HA RÁKKATTINT A NÉVRE , AZ INTERJÚ GÉPELT FORMÁBAN OLVASHATÓ ÉS LETÖLTHETÕ!

A sorozat legkedveltebb intejúi hamarosan könyvformában megjelennek.
Elõrendelést felveszünk e/mail címünkön. Aki elõrendel 15 százalék kedvezményt kap.


Demszky Gábor Torgyán Józef Boross Péter Deutch Tamás
Cseh Mária Kiss Péter Pokorni Zoltán Martonyi János
Petõ Iván Nagy Sándor Tabajdi Csaba Pusztai Erzsébet
Herényi Károly Lányi Zsolt Kökény Mihály Gogl Árpád
Nagy Sándor Lezsák Sándor Pozsgay Imre Szabad György
Jimmy Carter Tamás Gáspár Miklós Fodor Gábor
Kávássy Sándor Magyar Bálint